TechCafe

Hoe tel ik tijdwaardes op in Excel?

Hoe kan ik de tijdwaardes 3:30 en 2:00 e.d. (in een kolom met tijdcellen) bij elkaar optellen?

1 antwoord
  • Even zoeken in excel naar INT zal je zeker op weg helpen.
    Stel je zet in A1 de tijd neer: bv. 2:20 (dit is dan een aantal uur wat je wilt invullen, helaas denkt excel dat je een tijdstip invoert)
    Zet dan in A2 neer: =(D5-INT(D5))*24
    –>excel denkt er nu over als een tijdsduur ipv een tijdsduur. Bovendien is het een decimaal getal geworden. Nu kun je er dus mee bereken wat je wilt.

    Optellen van tijd gaat juist heel gemakkelijk met Excel. Je moet er voor zorgen dat de celeigenschappen op TIJD staan. (Rechtermuisknop op de geselecteerde cellen klikken en bij celeigenschappen tijd kiezen.) Vervolgens kun je alles, delen, vermenigvuldigen, optellen en aftrekken.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord