TechCafe

Hoe bepaal ik maximaal aantal tekens in Excel?

Ik ben bezig met een spreadsheet met gegevens die ter zijner tijd in het financiele pakket op mijn werk moet worden ingelezen. Voor een bepaald tekstveld geldt er een maximale lengte van 25 tekens. Hoe kan ik Excel zodanig instellen dat hij een melding geeft als de grens van 25 tekens wordt overschreden? Een formule die het aantal tekens in de desbetreffende cel weergeeft zou al heel wat prettiger werken. Alvast bedankt voor het meedenken ! :) PS: Ik weet dat dit in bijvoorbeeld access heel makkelijk te realiseren is, maar aangezien medegebruikers geen access hebben, moet het in Excel.

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    Het probleem is gemakkelijk op te lossen als je bij DATA > VALIDATION die formule van die lengte opgeeft. Je kunt dan meteen een foutmelding instellen.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord