abonneren
Smartphone & Tablet

beste manier om data van oude micro sd krt naar nieuwe micro sd krt over te zetten?

op mijn Android telefoon wordt de huidige 32 gb kaart te klein, wat is de beste en veiligste manier om dit naar en nieuwe 64 gb over te brengen

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Het eerste waar je aan denkt is een officieel back-up programma. Maar vergeet die maar even. Daarmee kan je beter backups maken van je hele smartphone, iets dat je op dit moment niet wil.
  Je kan dan niet bepalen dat je alleen van je msd wilt copieren.
  Het kan ook voorkomen dat er soms net wat meer op een kaartje staat zoals game-data. Deze wil je wel graag meenemen natuurlijk. Handmatig gaat dit het beste.

  Jij wil alleen een copy maken van je msd (micro sd). Gelukkig hoeft dat niet veel te kosten in geld en tijd.

  Als eerste heb je een adapter nodig die je overal kan gebruiken;
  https://www.google.nl/search?q=micro+sd+adapter&tbm=shop&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwid4ZbmyszeAhUmz4UKHZWRD3kQ_AUICigB&biw=1360&bih=642&dpr=1

  Ja, er zijn ook anderen maar deze is ook te gebruiken als je geen (m)sd-sleuf hebt in een laptop…


  Je plaatst een msd in de adapter, plaatst de adapter in de computer, kopieert alles op van het oude kaartje naar een map op de computer, wisselt de msd voor de nieuwe, grote en kopieert weer alles terug.

  Het is trouwens gelijk een goed moment om foto's, filmpjes enz. op de computer te houden als makkelijk toegankelijke back-up.

  En of het veilig is? Zolang je niets met de kleine msd doet of met de map op de computer kan je het niet veiliger doen.


  Wil je alleen foto’s en filmpjes tussendoor veilig stellen? Dan kan je de smartphone op de computer aansluiten d.m.v. het oplaadsnoertje!
 • @Kasander1
  Hartelijk dank Kasander

Beantwoord deze vraag