abonneren
Ongecategoriseerd

Welke telefoon is het beste geschikt als eerste smartphone?

Ik wil van mijn oude Nokia overstappen op een smartphone. Mijn man adviseert mij Blackberry, maar ik vind de iPhone van mijn vriendin ook erg mooi. Welke van deze twee kan ik het beste kiezen als eerste smartphone?

2 antwoorden
 • Naast de Blackberry en de iPhone zijn er nog andere merken, maar wat ook belangrijk is, is welk besturingsysteem je op je mobiele telefoon wilt hebben. Hieronder staan de grootste.
  1. iOs (voor op de iPhone) iOs is alleen beschikbaar voor de iPhone, het nadeel hiervan is dat de prijs van de telefoon erg hoog ligt. Het voordeel is dat veel mensen dit besturingsysteem als heel fijn ervaren.

  2. Android (voor op onder andere Samsung, maar ook veel andere merken) Het nadeel van Android is dat het wat minder makkelijk werkt dan iOs. Wel is er heel veel aanbod, heel veel telefoons, en kan je dus voor elke prijscategorie een Android telefoon aanschaffen.

  3. Windows Phone 8 (net uit, onder andere HTC en Nokia gebruiken deze/gaan deze gebruiken) Het nadeel van Windows Phone 8 is dat er nog maar heel weinig apps beschikbaar zijn. Het voordeel is dat dit ook vrij makkelijk te bedienen is. Het werkt lekker en je kan goed samenwerken met je computer of laptop.

  4. Blackberry OS (Zoals de naam al zegt, voor Blackberry) Blackberry is de laatste jaren steeds meer achter komen te liggen op de concurrentie, waardoor ze weinig telefoons verkopen. Begin volgend jaar zal Blackberry met hun vernieuwde besturingsysteem op de markt komen. Hiermee hopen ze weer opnieuw de concurrentie aan te kunnen gaan.

  Wil je mee gaan met de tijd, laat dan de Blackberry op dit moment naast je liggen, en kijk iets verder. Als je een groot budget hebt, is de iPhone een hele fijne telefoon, zeker omdat hij makkelijk te bedienen is. Android is interessant als je een wat kleiner budget hebt. Met Android kan je toch bijna alles wat je zou willen, zoals WhatsAppen, Wordfeuden, Facebooken enzovoorts. Hoef je niet zoveel apps, en wil je een mooie en fijne telefoon, kijk dan eens naar Windows Phone 8.
 • Hangt ook van je budget af. iPhone is relatief duur voor wat je krijgt, maar iOS is wel erg stabiel en de apps uit de Store zijn veilig. Een Android phone is veel voordeliger en het aanbod van apps is groter. Maar de kwaliteit van die apps in de Google Store wisselt nogal. Tenslotte heb je ook nog Windows phones, maar persoonlijk vind ik het besturingssysteem nog niet zo volwassen en het aanbod van apps is ook minder. Zelf ben ik al een tijdje Android phone gebruiker en dat bevalt prima als je maar goed uitkijkt wat je allemaal erop installeert.

Beantwoord deze vraag