Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
Ongecategoriseerd

Ik stel me de vraag van het huidige nut van comprimeren of zippen van bestanden.

Ik zie de capaciteitsbesparing niet meer. Voor welke bestanden is het zinvol? Als je grote bestanden verstuurt met bijv. Wetransfer dan kan je toch ook het originele bestand doorsturen? Is er mss nog een gratis programma waarmee je goede resultaten boekt ifv bestandsgrootte?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Als een bestand te groot is om te versturen. bijvoorbeeld omdat er veel plaatjes bij horen, dan is het praktischer het bestand comprimeren. Het wordt dan omgezet naar bijvoorbeeld een .ZIP bestand. In dat formaat neemt het bestand minder ruimte in beslag, in de mailbox van de ontvanger, waardoor het makkelijker te versturen is. De ontvanger kan het bestand eenvoudig weer uitpakken en op de harde schijf zetten. Je kan te groot bestand zo toch meenemen op een gemiddelde usb stick. Waar het bestand in oorspronkelijke vorm niet op zou passen.
  • +
  • 0
  • -
  Whoever edits and pulhbsies these articles really knows what they're doing.

Beantwoord deze vraag