}
Internet & hosting

Zie ik het goed als ik zeg dat je dus tot op zekere hoogte als het ware "een gevangene" bent van je huidige provider?

Er is dus geen mogelijkheid om e-mail die bijv. door een oude bekende naar je vroeger actieve, maar inmiddels inactieve (gesloten) e-mailadres is gestuurd automatisch te laten aankomen op je nieuwe, huidige adres? En is het mogelijk om alle content van een account dat je wil gaan sluiten eenvoudig en één op één over te hevelen naar je nieuwe account?

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Je stelt meer vragen tegelijk.

  Een mailprogramma kun je meestal zo instellen dat een mail automatisch geforward wordt naar een ander mailadres. Het mailadres dat verdwijnt kan dus een tijdje functioneren als doorzenddienst. Maar als het eenmaal is gesloten dan is het einde. Net zoals wanneer je in het echt bent verhuisd en de doorzenddienst van de Post is verlopen, de nieuwe bewoners geen plicht hebben door te sturen.

  Alle content kun je wel behouden mits je de mail doorzendt naar jouw eigen PC. Dus niet op de server van Gmail, Hotmail, (wat je ook gebruikt…) laat staan. Zie de instellingen van Outlook, Thunderbird etc., alleen emailen via de browser geeft die optie niet. Je kunt geen nieuwe mail ophalen, het oude adres is inmiddels verlopen… maar de mail staat gewoon op jouw PC.

  Het veranderen van een emailadres is net zoals 'gewoon' verhuizen: je zult iedereen die jouw mailadres kent EN waarvan je mail wilt hebben moeten inlichten dat je van adres verandert. Het is een mooie manier om van hardnekkige spam af te komen! Vergeet daarbij overigens ook niet de websites waarmee je met een emailadres inlogt.
  • +
  • 0
  • -
  Je moet altijd zorgen dat je een goede back-up hebt van je e-mail contacten, En die contacten tijdig informeren, wanneer je veranderd van provider, daarom is het van belang, rekening te houden met (eventuele) toekomstige ontwikkelingen, (verhuizen, samenwonen enz.) wanneer je een provider neemt, kies niet meteen voor de kleinste of goedkoopste, grotere providers zijn misschien (iets) duurder, dan kleinere, maar bestrijken wellicht (geografisch gezien) een groter gebied, en dan kun je je account makkelijker meenemen naar een volgende locatie, zonder te hoeven overstappen naar een andere provider, en blijft je email adres ongewijzigd, maar veranderd alleen het aansluit (woon)adres. Bijvoorbeeld je zit in een studentenwoning, tja dan komt na afstuderen, de dag dat je moet verhuizen, en dan is het handig als je, op een nieuwe woonlocatie bij de zelfde internetprovider kan blijven, met behoud van e-mail adres.
  .
  …………Oké, er staat wel je moet…..maar je moet niets…… het is maar een suggestie…,……
  • +
  • 0
  • -
  Dag Oscar. Zie mijn reactie onder het antwoord van EricO. Jij ook bedankt.

Beantwoord deze vraag