Internet & hosting

windows XP risico voor andere pc's?

ik gebruik 4 pc's, wireless. Eén ervan werkt op windows xp, wel voor internet, maar niet voor telebankieren, niet voor betalingen, niet voor persoonlijke zaken. Kan het kwaad voor de andere pc's of voor de router???

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Dat hangt er een beetje van af hoe goed je die niet-XP PC's hebt beveiligd. Aannemende dat dat Windows 8(.1) is zul je minstens de firewall en Defender aan moeten hebben. Bedenk dat Defender vooral passief is, dus liefst een 'echt' antiviruspakket. Er zijn de nodige, zie de recensies. Let op dat de settings bij iedere (!) PC zó zijn dat beveiliging op (tegen?) het lokale netwerk ten minste zo sterk is als tegen de 'echte' internet toegang.

  Maar het belangrijkste blijft dat de XP PC zèlf enorm kwetsbaar is, al gebruik je 'm niet voor betalingen e.d. Zie de nodige threads hierover in deze fora.

  De enige 'veilige' XP PC is er een die niet aan internet hangt. Of aan andere lokale netwerken, NAS, USB-sticks, USB-drives, …

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord