Internet & hosting

windows vraagt om gebruikersnaam en wachtwoord bij aanmelden netwerk?

Ik ben voor mijn schoonvader zijn pc aan het herinstalleren. Op zich verloopt dat voorspoedig, maar ik heb een eigenaardig probleem als ik me wil aanmelden op het netwerk via wifi. Ik heb op zolder een wifi-router staan welke is ingesteld als accespoint/switch. De draadloze netwerk kaart van de PC ziet het netwerk ook en heeft een sterke verbinding. Echter op het moment dat ik daadwerkelijkkverbinding wil maken met het netwerk, vraagt deze om een netwerk verificatie waarbij ik een gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen. Normaal gesproken hoef ik alleen een acces wachtwoord in te voeren. Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn? De netwerkkaart van de pc betreft een d-link airplus G+ DWL G520 wireless PCI adapter De router is een cisco linksys E3000

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Je maakt dus onderscheid tot toegang tot het access-point (heeft een password nodig i.v.m. de beveiliging/encryptie van de Wi-Fi) en toegang tot een Windows netwerk? Ook het laatste kan voorzien zijn immers van beveiliging en toegang gegevens vereisen?
  • +
  • 0
  • -
  Heb ik eenmaal meegemaakt. Waarschijnlijk wordt er hier de gebruikersnaam en wachtwoord van de router gevraagd. Gebruik de login van die router maar eens.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord