Internet & hosting

WIFI signaal te zwak?

Hierbij een vraag over een woonsituatie waarbij het niet lukt om op alle etages voldoende WIFI signaal te krijgen. Betreft en woonhuis met totaal 4 etages (bouw rond 1920). Op de 1e etage is een KPN Experiabox aanwezig (net 1 week terug geinstalleerd in de hoop dat dit goed resultaat zou geven. Op de BG en 3e etage is een Netgear WN3000RP geplaatst maar deze werken niet goed omdat ze te weinig signaal ontvangen van de KPN Experiabox. Dat wil zeggen dat het rechter lampje op de Netgears zowel groen als oranje als zelfs rood branden. Aan mij als degene die daar de computers onderhoud is gevraagd om dit op te lossen. Bovenstaande situatie heeft een tijdje lang prima gewerkt maar van de ene op andere dag (er is wel een andere TV geïnstalleerd met media-opties) is het WIFI signaal dramatisch. De Netgears worden prima getest maar dat lijkt me niet het probleem. De verste afstand tussen Experiabox en PC zal tussen de 15 en 20 meter bedragen.

1 antwoord
  • Ik zou geen gebruik maken van repeaters, maar met powerline adapters die ook een wifi signaal kunnen afgeven.
    http://tweakers.net/pricewatch/357657/tp-link-av500-powerline-universal-wifi-range-extender-2-ethernet-ports-network-kit.html

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord