Internet & hosting

Wat kost aanbouw aan huis?

Ik ben op zoek naar een nieuwe woning, een "gewoon" rijtjes huis zal het worden. Nu is er voldoende keus in mijn gehucht maar meerdere malen zijn er dan ook huizen waar al zo'n aanbouwtje in de achtertuin aan gerealiseerd is. De vraagprijs is dan ook meestal hoger dan een vergelijkbaar pand zonder zo'n aanbouw. Maar wat kost zo'n aanbouw nou grofweg? Ik zou het graag willen weten om te kunnen bepalen of de meerprijs die zo'n dergelijk huis kost wel gerechtvaardigd is. Wie heeft hier ervaringen mee?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Je kan grofweg kijken naar de "standaard" prijs waarmee aannemers rekenen. Dat is 600 euro per kuub. Stel je nou voor dat je uitbouw 4.5 meter breed is, 3 meter diep en 2,5 meter hoog dan kom ik op 33,75m3 x 600 is 20250.

  Soms zit het je mee, en dat is wanneer er al heipalen in de grond staan. Vaak wordt er op de bouwtekening een alternatieve gevel aangegeven voor een evt latere uitbouw, en wordt er meteen geheid en dat scheelt later veel geld.

  Verder moet je denken aan bijv een tekening door een architect (ook zo 1500 euro) en de nodige vergunningen en bouwleges.
  • +
  • 0
  • -
  Ik denk niet dat Computer!Totaal de plek is om advies over de aankoop van een een huis te zoeken.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord