}
abonneren
Internet & hosting

Wat betekent RSSI?

Ik heb net een nieuwe Router een Linksys WRT320N Gigabit Router. Nu geeft in een grafiek de RSSI aan dat de signaalsterkte = -54 Hoe moet ik dat lezen? Is dat Een sterk signaal of een zwak signaal. Het is trouwens wel het hoogste, want andere RSSI getallen (van m'n buren) zijn b.v. -74, -82, -88, -92 en zelfs -100 een paar keer. Bij voorbaat mijn dank.

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    RSSI staat voor Received Signal Strength Indicator. Zoals het woord al zegt is dit een indicatie voor hoe sterk een signaal ontvangen wordt. Iedere fabrikant van netwerkadapters staat echter vrij om hier een eigen interpretatie aan te geven. Bij de ene fabrikant is de schaalverdeling van 1 tot 10, terwijl dat bij een andere van 1 tot 100 is bijvoorbeeld. Hierdoor krijg je nou niet echt een goed beeld van hoe goed de signaalkwaliteit is.
    In jouw geval lijkt het erop dat je een absolute waarde te zien krijgt, in dBm. -54 dBm is een zeer goede ontvangst. Hoe lager dit is (dus meer negatief), hoe slechter. In de praktijk zul je nooit een hogere waarde dan -50 dBm zien…

Beantwoord deze vraag