abonneren
Internet & hosting

wanneer is bridge stand perse nodig?

Ik heb een nieuw zwak eigen ziggo modem, wil daar een Linksys achterhagen. Wanner heb ik dan perse een bridge stand op het ziggo modem nodig?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Tja, Ziggo en kwaliteit. Precies een van de redenen waarom wij er (eindelijk) vanaf gaan en een andere provider hebben gekozen. De hardware van Ziggo is namelijk, om het even netjes te zeggen, niet bepaald om aan te raden.
  Het wifi-deel van de router geeft bijvoorbeeld een ontzettend zwak signaal af en hun horizon-box staat 24 uur per dag te blazen. Die kan je niet eens normaal uit zetten!!.

  Laten we even kijken wat die 'bridge mode' eigenlijk doet:
  Het schakelt de eigen wifi uit en laat een van de utp-poorten open. Meer doet het gewoon niet.

  Mocht je de Ziggo-modem zo laten en er een eigen router aan hangen dan krijg je twee wifi-netwerken in huis waarvan je dan alleen je nieuwe gebruikt.

  Lus je de nieuwe router door naar de Ziggo zodat je inlognaam /wachtwoord hetzelfde blijven (Totaal nutteloos) dan heb je zelfs kans dat je verlies in wifi-snelheid/bereik krijgt.

  Zoals wij het hier hebben (totdat we over zijn):
  Alles gelaten zoals het is en gewoon een eigen (sterke) router aan een utp-poort gehangen waarbij we de originele modem/router lekker laten zoals die is.
  De nieuwe router hangt trouwens zo centraal mogelijk zodat er overal zo sterk mogelijk wifi-signaal is.

Beantwoord deze vraag