Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
Internet & hosting

Waarom wordt mijn netgear readynas 102 niet gedetecteerd ?

Het programma raidar herkent mijn netgear readynas niet. Ik heb een thomson speedtouch 780 modem van KPN. Rebooten en fabrieksinstellingen terugzetten heb ik al geprobeerd. Ik heb ook al een nieuwe nas ontvangen maar deze wordt ook niet gedetecteerd.

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    Je ziet het IP-adres van het NAS? Laten we zeggen dat het IP-adres '192.168.1.10' is…. Ga naar de adresregel van de Windows Verkenner en gebruik deze verwijzing: '\\192.168.1.10'. Als het goed is, dan kan je aankoppelen bij het NAS, waarna je een netwerkverbinding maakt die je helpt aan een stationsletter in de Windows Verkenner. Dat is alles. En het wordt helemaal gemakkelijk als je de NAS voorziet van een statisch en dus vast IP-adres. Dat verandert namelijk niet, waardoor de netwerkverbinding niet verloren gaat als het NAS – anders – via DHCP van een nieuw IP-adres wordt voorzien. Ga ook eens naar het 'Netwerkcentrum' van Windows 7 toe. Aldaar vindt je - links in beeld - een optie waarmee je de instellingen voor het delen kunt wijzigen. Op die manier kunt u Windows 7 wat meer speelruimte op het netwerk geven.

Beantwoord deze vraag