Internet & hosting

Waarom is internet langzaam?

Ik heb het hoogste abbo van ziggo 120mb down en 10mb up maar de filmjes die ik kijk op internet laden langzaam en maakt niet uit wat voor site[oa: youtube] waar je normaal toch zou denken dat die los vliegen vaak als ik een bestandje[software]download van ongeveer 6 mb kan het nog wel eens 4 a 5 min duren voordat het binnen is waar kan dat toch aan liggen modem beneden kabel naar boven[ongeveer]6 a 7 mtr dan een router[tp-link wireless n gigabit router bedraad met kabel naar pc netwerkkaart[adapter] NVIDIA nForce Networking Controller 10/100/1000 instellingen staan volgens mij goed modem en router div malen helemaal uitgezet maar niets helpt filmjes laden slecht paginas duren soms lang om te laden download snelheid duurt lang ziggo zegt geen storing,kan waarschijnlijk aan pc of instellingen liggen win7 ultimate 64bit dualcore 2,50 ghz 4gb ddr2 ram geheugen 1024mb videokaart veel testen gedaan bij verschillende speedtest waar het vreemde ziggo altijd bij de 120mb uitkomt wat kan ik hier nog aandoen???

1 antwoord
  • Dat jij een snelle verbinding hebt, maakt het internet zelf niet sneller. De ziggo snelheid haal je waarschijnlijk alleen, als je van de ziggo news server downloadt. Dat je bij ziggo zelf de 120Mbps wel haalt, wijst erop dat er met je computer en verbinding naar ziggo weinig mis is. Zie het als een auto die 250km/h kan rijden, dat er in NL geen wegen zijn waarop je harder dan 120 kan (wettelijk gezien dan :wink: ), daarvoor kan je de autofabrikant niet aansprakelijk stellen. Ik denk dat er simpelweg nauwelijks internetdiensten/sites zijn die het maximale van een dergelijke verbinding vragen, hoogstens een betaalde newsserver in de duurdere abbosoorten. Bedenk dat het een site-eigenaar ook een investering in bandbreedte kost als hij iedereen op die snelheid diensten wil verlenen.
    Heb je overigens al eens geprobeerd om de pc tijdelijk rechtstreeks aan het modem te hangen en te kijken of je dan substantieel sneller bent?

    En waar je dan ook nog rekening mee moet houden, is het feit dat bij diverse download websites de kraan bewust geknepen wordt door de eigenaar om meer klantjes te kunnen bedienen.
    Bij een enkeling is dat dermate dramatisch dat je zowat download met de snelheid van een ouderwetse telefoonmodem….. :?

Beantwoord deze vraag