Internet & hosting

Twee repeaters op één modem?

Op onze FritzBox modem/router hebben we een Aldi Wolfgang wifi repeater aangesloten. Dat werkt prima, alleen is het signaal nog niet overal even sterk. We wonen namelijk in een voormalige school, waardoor dikke muren en interne bekabeling een remmend effect hebben. Ter versterking hebben we ook een Huawei repeater aangeschaft. Deze maakt verbinding met het modem, maar zorgt er voor dat er op de laptop geen verbinding tot stand kan worden gebracht. De iPad heeft wèl weer verbinding. Is het überhaupt mogelijk om twee verschillende repeaters (draadloos) op één modem aan te sluiten?

1 antwoord
  • Meerdere (draadloze) repeaters op één routers is in theorie geen probleem. In de praktijk storen ze elkaar wel, waardoor de snelheid wel minder wordt. Het signaal van een repeater door een tweede repeater nog eens laten versterken geeft wel erg veel vertraging. Een homeplug systeem (één basis station en één of twee clients met wifi) lijkt me dan beter. Bij een (voormalige) school zal je wel eerst moeten onderzoeken of het elektriciteitsnet niet in meerdere delen gescheiden is en niet de veel storing geeft. Als er te veel storing is is draden trekken en bedrade acces-points de juiste oplossing.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord