Internet & hosting

Snelheidsverlies door gebruik netwerkkabel van bouwmarkt?

Ik las in een forum dat je rekening moet houden met 25% snelheidsverlies van de data-overdracht als je gebruik maakt van een netwerkkabel van een bouwmarkt. Heeft iemand ervaring daarmee?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  "een bouwmarkt"…
  Dat is niet het punt. Ook MediaMarkt en andere winkels hebben goedkope kabels.

  Een netwerkkabel transporteert informatie hoogfrequent digitaal. Dat is niet zo snel vervormd. Als het gebeurt, dan is data deels slecht leesbaar en moet het overnieuw worden gestuurd over de kabel. Hoe vaak het gebeurt is afhankelijk van een aantal fysieke factoren, maar het is een glijdende schaal, geen harde "25%".

  Welke fysieke factoren? Dat is een stukje natuurkunde. Slechte kabelafscherming heeft een hoog verlies aan hoogfrequente signalen. Het digitale signaal wordt vervormd (de "blokjes" zien er niet meer uit als blokjes) en is niet meer leesbaar aan de andere kant. Een kink in de kabel is ook desastreus. Dito een slecht aan de connectoren gesoldeerde of geperste kabel.
  Tot slot: hoe langer de kabel, hoe meer signaalverlies. Ook bij kwaliteitskabels. Een kabel gecertificeerd voor 10 Mb/s (oude stijl netwerk) is niet per sé geschikt voor de moderne 1 Gb/s aansluitingen.

  Moraal: als de kabel te zien is in de verpakking, kijk of er geen kinken inzitten e.d.
  Gebruik geen kabel van 10 meter als een van anderhalve meter volstaat.
  Gebruik een kabel die qua snelheid gecertificeerd is voor de snelheid van de aansluitingen.

  Waar je 'm koopt is minder belangrijk.
  • +
  • 0
  • -
  de snelheid van een kabel kan afhangen van de volgende factoren
  1 type (cat5/cat5e/cat6/cat7)
  2 stoor factoren: magneten, ect
  3 manier van wiring, pared/niet paired
  4 lengte
  5 kabel breuken
  6 de modem/switch/ router

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord