Internet & hosting

Kan ik een VPN-router achter mijn hoofdrouter plaatsen met hetzelfde IP-adress?

Mijn hoofdrouter (e4200 van Linksys met DD-WRT) heeft IP 192.168.10.1 en wil mijn vpn op adres 192.168.10.250 krijgen. Ik zou dit het liefst willen met maar 1 IP-adres-range. Of moet ik mijn VPN vooraan mijn netwerk plaatsen?

2 antwoorden
 • Je zal die VPN router achter de hoofdrouter moeten aansluiten, twee routers op één IP adres gaat niet, er kan maar één router kapitein zijn.
  .
  Hier heb je een instructie…..misschien heb je die nodig…..misschien niet…..https://sites.google.com/site/computertip/tweederouter
 • Ik snap wat je bedoeld Oscar, maar mijn thuissituatie is nogal ingewikkeld in elkaar gestoken :-s
  Het gaat namelijk zo: Van mijn Telenet modem
  outer (192.168.0.1) gaat het naar mijn privérouter (192.168.10.1) In de telenetmodem
  outer staat DMZ ingesteld naar ip 192.168.0.200 wat het Wan-adres is van mijn privérouter.
  Mijn privérouter kan jammergenoeg geen DD-WRT aan (EA6900 van Linksys) waardoor ik dacht om een 2de router (e4200) in te stellen als VPN met adres 192.168.10.2 en de WAN van mijn VPN-router NIET te gebruiken. Mijn VPN-router instellen zoals je een access-point ervan maakt (dus geen DHCH, ander IP als hoofdrouter, zelfde SSID,…).
  maar weet nu niet of dit gaat werken.

  Hopelijk snappen jullie mijn situatie

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord