abonneren
Internet & hosting

Kan ik een oude modem gebruiken als wifi extender?

Ik heb onlangs een nieuw modem gekregen van telfort omdat er in de centrale bij mij in de buurt iets zou wijzigen (?). Nu heb ik met het nieuwe modem een veel slechter wifi bereik. Kan ik mijn oude modem opnieuw inzetten? Of kan ik mijn oude modem gebruiken als wifi-extender? Zo ja hoe doe je dit dan? Ps graag in jip en janneke taal uitleggen...

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  NEE: een Wifi repeater is denk ik de beste oplossing.
  .
  Wat is nou eigenlijk een Wifi Repeater?!
  .
  wifi repeater ‘Een Wifi versterker (of Repeater) is een extern apparaat dat je los van de huidige draadloze router kunt besturen en kunt aansluiten. De Repeater zorgt ervoor dat je overal in huis een sterke verbinding hebt door het bestaande signaal (van de router) op te vangen en te versterken. Een Wifi Repeater ontvangt dus het bestaande signaal van de router, configureert het dan en versterkt het uiteindelijk in het gebied waarin hij is geïnstalleerd. Een Wifi Repeater moet ten alle tijden voorzien zijn van stroom.’ Een Wifi Repeater wordt dus voornamelijk gebruikt als het internetsignaal op sommige plekken in het huis zwakker is dan andere plekken. Ook als er sommige plaatsen totaal geen internet is, helpt een Wifi versterker daartegen. De oorzaak van het slechte internetsignaal in een bepaald gebied kan aan verschillende aspecten liggen.
  .
  Dikke, stevige muren
  Betonnen ondergrond/vloeren
  Materialen van ijzer
  Slechte kwaliteit router
  .
  de genoemde link internetwinkel, gebruik ik even als voorbeeld, om te laten zien, hoe die wifi repeaters eruit zien, de meeste plaatselijke computer zaken hebben ze ook wel in voorraad.
  http://www.conrad.nl/nl/computer-kantoor/netwerk/wifi/wifi-repeaters.html

Beantwoord deze vraag