abonneren
Internet & hosting

Is mijn netwerkadapter kapot?

Beste, sinds een aantal weken heb ik wat problemen met de wifi verbinding. Zodra ik op de kabel zit is er geen enkel probleem. Zodra ik deze eruit haal is de verbinding verbroken. Echter als ik héél dicht bij de router zit maakt hij verbinding maar is deze heel traag. Als ik een aantal meter van de router vandaan zit, valt die uit en is het netwerk niet meer binnen bereik. Andere laptops in het huis hebben hier geen moeite mee en hebben in heel het huis wifi. Kunnen jullie mij hiermee helpen? Ps. Er zit geen wifi schakelaar met de fn toets op mijn laptop (lenovo g500s)

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Laat het netwerk vergeten, verwijder de netwerkkaart in Hardware.
  Laat de netwerkkaart opnieuw herkennen en koppel opnieuw ana het netwerk.

  Anders even kijken of er geen nieuwe drivers te vinden zijn voor de kaart.
  • +
  • 0
  • -
  Je zou eens kunnen proberen om de energieinstellingen van je netwerkkaart aan te passen. In apparaatbeheer met rechtermuisknop de adapter klikken dan kiezen voor eigenschappen en op het tabblad ENERGIE het vinkje weghalen bij "Windows mag dit apparaat uitschakelen …..
  Verder even kijken in de BIOS-instellingen van je laptop of daar staat aangegeven dat zodra je op accu werkt alles wat meer enigszins energie gebruikt op halve kracht moet gaan draaien. Zo ja, dat even aanpassen. ( Als die optie al aanwezig is…)
  Misschien toch eens kijken via Windows Update of er een beter / nieuwer stuurprogramma voor je WIFI-adapter beschikbaar is. Je moet dan wel even kijken of de Instellingen voor Windows Update staan op "Ook updates ophalen voor niet-Microsoft producten."
  Succes.

Beantwoord deze vraag