Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
Internet & hosting

Ik kan geen verbinding maken met het modem via router?

Ik heb mijn pc aan een router aangesloten, die dan weer aangesloten staat op de experia box. Daaraan zitten ook wat (server) apparaten. Echter, ik kan geen verbinding maken met deze apparaten via de pc, behalve als ik direct verbinding maak met het modem. Hoe krijg ik dit opgelost? mzvg victor

2 antwoorden
  • Waarschijnlijk heb je twee subnetten: beide apparaten werken dan als dhcp server en geven ip adressen uit die in verschillende ranges vallen, waardoor je niet van de ene range in de andere kunt komen.

    Je kunt dit oplossen door slechts een van beide als dhcp server te laten werken: alle ip adressen in je netwerk vallen dan in dezelfde range (subnet) waardoor alle aangesloten apparaten elkaar kunnen vinden.

    Hoe je dit precies kunt instellen kun je vinden als je even zoekt m.b.v. een zoekmachine op: router achter router.
  • Ik heb al een keer dhcp uitgezet op mijn router, maar dan heb ik geen internet meer..

Beantwoord deze vraag