Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
Internet & hosting

Homeplug zonder aardedraad wel zinvol?

De nieuwe standaard voor homepluggen maakt onder andere gebruik van de aardedraad in het stopcontact. Echter, de meeste woon- en slaapkamers in huis hebben geen randaarde. Heeft het dan nog wel zin om een homeplug aan te schaffen als je geen randaarde hebt? Denovo 650+ lijkt volgens de laatste de beste keuze te zijn, maar volgens dezelfde tests heb je er niets aan als je een eenvoudig stopcontact gebruikt. Geldt dit dan alleen voor de 650+ of voor alle AV2 homepluggen, dus ook voor de 500?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Je kan een homeplug ook zonder aardedraad aansluiten, maar de snelheid is dan wel wat lager, de storingsgevoeligheid is afhankelijk van het stroomgroep, ofwel het aantal (zware) apparaten dat is aangesloten op de betreffende stroomgroep. zelf gebruik ik ook een homeplug zonder aardedraad, en ik kan met die snelheid via internet probleemloos streaming video's bekijken. Maar ja, de situatie wat stroomvoorziening betreft, een flatwoning is natuurlijk weer anders dan bij een (ëén gezinswoning.
  .
  Oja, met Denovo…zal je wel Devolo bedoelen,..dat is de merknaam…..op z'n Haags gezegd… wat maakt het uit……….everybody makes mistakes

Beantwoord deze vraag