Internet & hosting

Hoe weet ik wie er gebruik van mijn modemrouter maakt?

Hallo, in de lijst van mijn modem (de verbonden apparaten) staan twee mac adressen die ik niet kan achterhalen. Ik heb al mijn wifi apparatuur nagekeken, maar deze hebben allemaal andere mac adressen. Kan ik er achter komen wie er gebruik (of misbruik) maakt van mijn netwek en/of hoe kan ik dit stoppen en voorkomen?

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    Mogelijk heb je je router niet beveiligd, en heb je (nog) de standaard instelling van de fabrikant er nog in staan,En die instellingen zijn vaak het zelfde, en dan is het wel heel eenvoudig voor een (stoute) buurman/vrouw of wie dan ook, om stiekem gebruik te maken van jou internet verbinding, Een niet beveiligde router kan anderen (stoute buurman/vrouw of wie dan ook) daardoor toegang bieden. http://veiligerouter.uwpc.info/

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord