Internet & hosting

Hoe blokkeer je spam-mails?

Hallo, Alle dagen krijgen wij verschillende dezelfde emails van Mark Jansen (SP Casino). Wij voegen zijn domein dan ook altijd toe aan de lijst met onveilige afzenders. Maar zijn emailadres en domein veranderen dagelijks (soms wel elk uur!!) dus de blokkade werkt niet. Weten jullie soms nog iets? Deze email is bekend op Google, maar daar vindt ik ook geen oplossing. Bij voorbaat dank,

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Er is maar één manier die echt helpt, dat weet ik inmiddels na jaren (let wel!) uit eigen ondervinding:
  Neem een nieuw e-mailadres.
  Kies een adres dat niet bestaat uit een te gering aantal letters (zie punt 5) en niet gemakkelijk is te raden. Dus b.v. niet janjansen999 of zoiets.
  Heel belangrijk, laat dit adres niet onachtzaam overal rondslingeren op fora e.d. Vermeld het alleen als het beslist niet anders kan.
  Mocht het nodig zijn om een e-mailadres op een website te zetten, maak hier dan een plaatje van, b.v. een gif-bestand. Iedereen die iets wil posten moet dit adres dan even overtypen en wij hebben de ervaring dat spammers nooit handmatig te werk gaan.
  Wat betreft punt 2, ooit had ik tijdelijk voor een bepaald doel een aliasadres dat gemakshalve maar uit 3 letters bestond. Al voor ik het gebruikte het ik al bergen spam op dit adres.

  Gegarandeerd dat het helpt. Eén aspect baart me hier echter wel eens zorgen, dat is de onhandigheid waarmee een boel mensen nog steeds met e-mail omspringen. Als wij een mail versturen dat aan een lijst van mensen wordt geadresseerd, dan zetten wij die lijst onder BCC.
  Echter meer dan eens krijgen we mails waar open en bloot soms wel 25 adressen in staan.
  In de eerste plaats willen we dat niet eens weten, maar zo'n lijst hoeft maar in verkeerde handen te vallen, of je bent alsnog weer het haasje.
  Dit is al heel vaak gememoreerd, als iedereen zich aan een paar basisregels zou houden, dan zou het hele verschijnsel spam allang zijn gedecimeerd.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord