Internet & hosting

geen reclame ?

geen reclame op de computer

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Het korte antwoord: niet op het internet gaan. Geen email (dan ontvang je ook geen spam).

  Het lange antwoord: voor iedere site geldt dat 'ie geld kost. De computers waarop 'ie draait, de internet-connectie, de software, de mensen die er voor werken willen ook graag hun boterham kunnen betalen. Alleen sites die een abonnementmodel hebben voor toegang kunnen het zich veroorloven geen reclame te tonen.

  Je kunt reclame proberen te blokkeren in browser via software als "adblocker". Google er maar op. Maar dan werk je er wel aan mee dan een site mogelijk ten onder gaat door geldgebrek.

  Als je Computer!Totaal bedoelt:
  Allereerst wees verzekerd dat ik geen eigenaar of redactielid ben; slechts simpel abonnee op het blad. Mijn abonnementsgeld financiert het blad; de site is een ongevraagde toevoeging. De site is ook voor iedereen toegankelijk. Vrij ! Ik vindt het niet vreemd en niet kwalijk dat de site zich via reclame probeert te financieren. Maar als je een reclamevrije site wilt, beantwoord dan één vraag: ***waar moet de site uit betaald worden***?

  SPAM is een extreme vorm van reclame. Het financieert geen bonafide sites. Er zijn de nodige filters voor in de meest gebruikte mailprogramma's om het tegen te gaan: Zowel Thunderbird als Outlook hebben zgn. junkfilters.
  • +
  • 0
  • -
  Dan kun je een adblocker installeren, die zorgt er voor dat advertenties onzichtbaar worden tijdens het internetten, maar ja, ook op internet, gaat voor niks, alleen de zon op. Die advertenties zorgen er juist voor dat de onkosten (huur web- serverruimte, bij een hosting provider) om een website online te houden worden betaald. En je daardoor bij je internet service provider, maandelijks een redelijke abonnement vergoeding hoeft te betalen, om vervolgens onbeperkt online het internet op te kunnen gaan.
  .
  Maar hou er wel rekening mee dat een groot aantal websites, bij het gebruiken van een adblocker niet goed functioneren, of zelfs helemaal niet worden weergegeven…..waarom? Omdat de meeste gratis te bezoeken websites voor hun inkomsten/onkostendekking juist afhankelijk zijn van advertentie inkomsten. Dat is ongeveer het zelfde als de tv reclame inkomsten bij de commerciële tv zenders zoals SBS en RTL 4,5,7,8.
  .
  Geen inkomsten uit reclame, dan gaat het scherm al gauw op zwart…..reclames zijn gewoon noodzakelijk.

Beantwoord deze vraag