Internet & hosting

Ftp server werkt niet van buiten af ! Kan iemand mij helpen ?

Beste mensen Ik heb van een raspberry pi 3 met ubuntu mate een ftp server gemaakt . De raspberry is verbonden via een netwerk kabel met de router (kpn experia box ) Maar ik kom er niet in van buiten af Wel via intern netwerk zowel van af de mac en een app op de iPhone Ik heb al wat info opgezocht wat ik begreep dat ik moest doen is de poorten open zetten (poort forwarding)in mijn router wat ik dus ook gedaan heb. Maar ik kom er nog steeds niet in ! het onderstaande heb ik ingevuld in mijn router ! ----Poort forwarding - IPv4--- MAC adres: Uit een lijstje mijn server geselecteerd App Groep :Servers Apenaam : FTP server ---Application Configuration--- Protocol : TCP en UDP Start poort :22 Eind poort : 22 Start mapping poort : 22 Eind mapping poort : 22 Het bovenstaande profiel heb ik zelf aan gemaakt ! Ik hoop dat ik zo voldoende info gegeven heb Alvast bedankt !

1 antwoord
  • Het is inderdaad een kwestie van de, juiste, poort openzetten voor toegang van buiten naar het lokale ip adres van je server.

    Ik zie dat je poort nummer 22 gebruikt: dat is niet standaard voor ftp (21).

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord