Internet & hosting

Computers niet in netwerk zichtbaar?

Ik heb thuis een netwerk met daarin 1x PC (windows 7) en een raspberry Pi met daaraan een externe HD. Nu is het zo dat toen ik de boel aansloot de raspberry pi gewoon te zien was in het netwerk (netwerkcentrum windows). Echter nu de Pc is uit geweest zie ik deze ineens niet meer. Vanuit de raspberry pi is mijn pc wel gewoon te zien en te bereiken. Wat kan het zijn en hoe los ik dit op.

1 antwoord
  • Je vertelt niet vanuit welke derde machine jij die W7 PC wilt benaderen.
    Is dit een windows PC, dan ziet deze alleen andere windows PC's als deze EN in dezelfde workgroup zitten (verwar dit niet met homegroup, dat is wat anders…) EN er ten minste een of enkele bestanden "open" staan als "share" met iedereen. Standaard staat bij W7 en W8 elke PC wel in dezelfde workgroup (genaamd: "WORKGROUP"…) maar evenzo staan alle bestanden NIET ge'share'd. Dus toont die PC niet.
    De Raspberry doet het waarschijnlijk anders qua user interface en daarom zie je die W7 PC daar wel.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord