abonneren
Hardware

Welke specificaties zijn nodig om Adobe photoshop, illustrator en indesign (liefst tegelijk) soepel te laten draaien?

Mijn huidige pc is bijna 9 jaar oud. Ik ben op zoek naar vervanging (PC of laptop), maar heb er helemaal geen verstand van. Wie kan mij advies geven?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Het lijstje wat je mee mag nemen naar de winkel moet minimeel het volgende bevatten:

  Intel Core i7
  8 GB werkgeheugen
  SSD harddisk (1 TB of meer)
  Dedicated videokaart

  Neem wel een desktop en geen laptop/notebook! Bij een laptop/notebook kan je geen onderdelen wisselen/upgraden als het nodig zou zijn. En kan het wel, in zeer zeldzame gevallen, dan betaal je er verschrikkelijk veel geld voor!
  Daarbij is een desktop ten alle tijden sterker dan een laptop/notebook.

  Hoewel er genoeg mythes over bestaan hoef je je echt niet alleen te richten op A-merken. Vaak is alleen de buitenkant een B en alles van binnen een A.

  Het klinkt vreemd maar pas eens een muis! Voor beeldbewerking zal je namelijk verschrikkelijk veel gebruik maken van die muis. Die moet dus zeer goed in je hand passen.

  Zijn computers op internet goedkoper? Heel leuk maar denk er ook even aan hoe je een defecte kast terug bij de leverancier krijgt. Bij een fysieke winkel loop je gewoon even binnen.
  Wil je toch via internet bestellen? Kijk dan eerst de voorwaarden na. Niet iedere leverancier heeft een gratis pick-up and run.

Beantwoord deze vraag