Hardware

Mijn tablet Galaxy Tab A 2016 geeft veel te weinig internetsnelheid. Hoe kan ik dat oplossen?

We hebben een koperkabeltje als internetaansluiting, op 3 km van de centrale, dus 8 Mbits is ongeveer het hoogst haalbare. Oude tablet en telefoon werken goed via wifi, maar nieuwe tablet Samsung Galaxy Tab A2016 komt meestal niet verder dan 0,80 Mbits bij een speedtest. TV kijken hapert dus constant. Is twee maal ter reperatie geweest, een keer is iets op het moederbord gedaan, maar de 2e keer niets gevonden. Na reperatie functioneert hij even goed, en dan is het weer mis. Misschien zit een onderdeel los? Heeft iemand ervaring hiermee? Bij tests in de winkel met heel snel internet lijkt er weinig aan de hand te zijn, maar ja, als je 47 Mbits hebt, is 7 eraf geen probleem. Volgens de Samsung reperateur is het onmogelijk dat de tablet de internetsneleid met 7 Mbits verlaagt, echter, bij ons is het wel het geval. En het ligt niet aan de wifi zender, want de oude tablet ernaast geeft wel 8 Mbits aan.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Ik twijfel aan de (instellingen van de) router/modem. Maar zonder verdere info kan ik er weinig verstandigs over zeggen.
  Heb je de modem/router trouwens al eens een reset gegeven?

  En trouwens, via koper kunnen VEEL hogere snelheden bereikt worden tegenwoordig. Heb je geen keus uit andere providers?
 • @Kasander1 , bedankt.
  Mijn router is geregeld gereset.
  KPN is de enige hier, die de telefoonlijn aanbiedt. Op drie km van de centrale is dat echt het maximale.
  Het gekke is dat de overige apparaten in mijn netwerk wel 7 a 8 Mbps halen. Dus is er iets mis met de nieuwe tablet. Volgens de service medewerkers kan het niet, maar feit is dat deze tablet slechts 1 Mbps overhoudt. Soms werkt hij even goed, maar meestal niet. Ik denk zelf dat er iets los zit, dat dan weer wel en dan weer niet contact maakt. Maar weet niet of dat kan. En wat doe ik er aan?

Beantwoord deze vraag