abonneren
Hardware

Hoe NVIDIA Geforce 315M definitief uitschakelen?

Betreft Toshiba Satellite C660-25U onder Windows 10 Home. Probleem is dat de laptop binnen enkele minuten na opstarten afsluit en opnieuw gaat opstarten. In Apparaatbeheer de Geforce 315M uitschakelen (of verwijderen) lost het probleem op, de laptop werkt dan urenlang goed. Helaas wordt iedere keer dat de laptop opnieuw wordt opgestart de Geforce 315M weer door Windows wordt geïnstalleerd, je moet die dan snel in Apparaatbeheer weer uitschakelen om te kunnen werken. Hoe kan ik de Geforce 315M definitief uitschakelen???

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Beste Maarten,

  De Toshiba Satellite C660-25U heeft een enkele videochip, te weten de Geforce 315M die jij noemt. Deze kun je niet uitschakelen, omdat dit de hoofdvideochip betreft. Als deze uitgeschakeld zou zijn, zou het betekenen dat je geen beeld hebt. Nu is Windows 10 wel zo slim dat deze chip automatisch weer wordt ingeschakeld als je de computer opstart.

  Ik denk dat je de Nvidia-drivers zelf even moet installeren, in plaats van gebruik te maken van de standaardstuurprogramma's van Microsoft.

  Drivers voor je Nvidia-videokaart kun je hier downloaden: http://www.nvidia.co.uk/download/driverResults.aspx/112734/en-uk

Beantwoord deze vraag