abonneren
Hardware

een ssd scijf in bouwen in een laptop?

Ik heb een laptop. Waar een gewone harde schijf in zit. Ik wil nu een ssd schijf inbouwen en er staat op de harde schijf een herstel partitie. Hoe zet ik die op de ssd schijf? alvast bedankt bart

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Heb je een computer met meerdere SATA-poorten en -power cables? Dan kun je met een programma als https://nl.easeus.com/backup-software/index.html de herstelpartitie klonen.

  Als je computer 3 of meer SATA-poorten heeft, kun je een poort gebruiken om die computer te laten draaien op Windows, en de 2 andere poorten om de harde schijf uit de laptop en de SSD aan te sluiten. Zorg vervolgens dat je met het backupprogramma de herstelpartitie kloont. De overige ruimte kun je gebruiken om alvast een andere partitie aan te maken (een primaire). Plaats vervolgens de SSD in de laptop, en gebruik die laatste partitie om Windows op te installeren.  Als je computer maar 2 SATA-poorten heeft, kun je ook klonen d.m.v. een opstartbare Linux Live CD/DVD/USB.  Als je geen computer hebt die voldoende SATA-poorten heeft, kun je ook proberen om rechtstreeks vanaf je laptop naar de SSD te klonen via bijvoorbeeld eSATA of een USB-adapter gebruiken. Een andere mogelijkheid is de partitie naar een externe harde schijf te klonen, en na de installatie van Windows 'm weer naar de SSD zetten.

Beantwoord deze vraag