abonneren
Fotografie & Video

hoe zet je op een foto tekst?

Ik wil zelf een kerstkaart maken van een zelf gemaakte foto

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Dat kan heel makkelijk met de freeware Paint.net. Gewoon de foto openen en tekstvakje selecteren in het linkerpaneel.
  • +
  • 0
  • -
  Hallo Smokey1

  Dit kan via verschillende programma's.
  Paint zoals hier boven aangegeven is een mogelijkheid, alleen is het wel zo dat als je een tekst hebt ingevoerd, je deze gelijk op de juiste plek moet zetten, omdat verplaatsen niet meer mogelijk is, zonder je afbeelding te verpesten, omdat de tekst ook een stuk van de afbeelding mee verplaatst.
  Mocht je in het bezit zijn van Microsoft office, heb je daar ook het programma Publisher en PowerPoint in zitten, ook in deze programma's is het mogelijk om tekst op afbeeldingen te zetten.
  Het voordeel van deze programma's is dat je een tekst vak kan selecteren maar ook beschikt over WordArt , en dit laatste heeft verschillende lettertypes,
  (met en zonder schaduw, 1 of 2 kleuren), en kan in verschillende vormen geplaats worden zoals in curved ( een boog) Arrow ( een pijl) en ga zo maar door.
  Een ander voordeel is dat je de tekst heel makkelijk kan verplaatsen of verwijderen zonder dat je de schade aan de foto(of welke afbeelding je gebruikt) aan te brengen, wat wel het geval is in paint.
  Een ander voordeel is dat je de afbeeldingen ook kan opslaan in Jpeg formaat, zo kan je ze ook in andere programma's openen, om ze te eventueel verder te bewerken.

  Ik hoop dat ik je een beetje op weg heb kunnen helpen, en dat je in de toekomst nog veel mooie kaarten kan maken.

Beantwoord deze vraag