abonneren
Computer

zwart scherm bij opstarten windows 10?

Na wachtwoord ingave duurt het erg lang en krijg ik zwart scherm met muiscursor. deze muiscursor is wel te bewegen. met Ctrl Alt Del krijg ik taakbeheer te zien. Wat te doen?

4 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Hallo, probeer het hier.

  https://www.icttipsandtricks.nl/2016/03/02/windows-10-zwart-scherm-met-cursor-bij-opstarten/
 • heb juist hetzelfde probleem … iemand een oplossong soms … pfff.
  • +
  • 0
  • -
  Een zwart scherm na de Windows 10 upgrade kan meerdere oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn echter het stuurprogramma van de videokaart, het uitsturen van beeld naar een andere video uitgang (Bijvoorbeeld HDMI-, VGA-poort etc), of

  Een probleem met het vergrendel scherm. Wanneer je opstart naar een zwart scherm.

  Probeer de pc op te starten in veilige modus met netwerk opties of de modus met lage resolutie om zo de video kaart driver te kunnen updaten.

  Na 3 gefaalde opstart cyclus, start Windows mogelijk op in de herstel omgeving. Gebeurd dit niet, gebruik dan de het Windows 10 installatie media om op te starten vanaf dat medium en in de herstel omgeving te komen. Je kunt dit medium op een andere pc maken met de Media Creation Tool voor Windows 10.
  Eenmaal in de herstel omgeving, selecteer je probleem oplossen, geavanceerde opties, opstart instellingen en vervolgens opnieuw opstarten. Zodra de pc opnieuw opstart, krijg je een aantal opties. Druk op 5 of F5 voor veilige modus met netwerk (of probeer de optie met lage resolutie).
  Open het apparaat beheer (Windows toets + x) en klap de beeldschermadapters open. Wanneer je 2 video adapters ziet, klik je met rechts op de geïntegreerde videokaart (bijvoorbeeld Intel HD 4000 or AMD Radeon HD 4200), selecteer uitschakelen en start de pc opnieuw op. Mocht dit niet werken, ga dan terug naar de beeldscherm adapters. Schakel de uitgeschakelde adapter in en de ander juist uit. Zie je slechts een beeldscherm adapter, klik die dan met rechts aan. Kies eigenschappen en open tabblad driver. Kies vorig stuurprogramma. Helpt dit niet, kies in dit scherm dan voor het verwijderen van het stuurprogramma. Zet daarbij het vinkje om de software ook te verwijderen.

  om in veilige modus te komen kan je ook in zoek opdracht volgende commando plaatsen.( msconfig) ga als administrator deze uitvoeren.
  ga naar het onderdeel Computer opstarten / en zet een vinkje in opstarten in veilige modus.

  Start nu de computer opnieuw op
  en pas de VGA kaart aan.
  • +
  • 0
  • -
  Ikzelf had hier ook last van.
  Eerst al begin januari, na de de update KB4056892 (OS-build 16299.192). Ben toen een aantal dagen zonder resultaat aan het zoeken geweest en ten einde raad mijn gebruikersaccount gewist en opnieuw ingesteld.
  13 februari, na de update KB4074588 (OS Build 16299.248) wederom zwart scherm en een venster "Persoonlijke instellingen maken) die korte tijd later meldt "reageert niet" Wederom hierop googlen leverde de gouden tip op: verbreek de netwerkverbinden vóór het aanmelden (zie http://z-drenthe-hulp.hcc.nl/helpdesk.html#38). Met heel veel dank aan de hcc club zuid Drente

Beantwoord deze vraag