abonneren
Computer

T hunderbird in cloud ?

k heb een laptop met windows 10 en gebruik Thunderbird als mail. Nu is mijn laptop op zijn eind en wil ik evt overstappen op een Chromebook. Maar in Thunderbird staan mails die ik wil bewaren. Kan ik deze ook in google cloud zetten en hoe doe ik dat evt Gr Cor

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Je kan een backup maken van je mail en die in een cloud zetten. C!T zegt daar het volgende over:
  https://tinyurl.com/CT180920f
  en Mozilla zegt:
  https://tinyurl.com/CT180920r
  Tot zover het goede nieuws.

  Het minder goede nieuws is dat Thunderbird hoogst waarschijnlijk niet onder Chrome zal kunnen draaien. We kunnen het zelf niet testen daar we niets met een Chromebook hebben omdat we liever zelf bepalen welke programma's we gebruiken en niet afhankelijk willen zijn van wifi en een cloud.

  Je kan er ook aan denken om Linux Mint mate op je laptop te installeren. Meestal kan zo'n laptop dan gewoon nog een tijdje mee.
 • @Kasander1 dank voor je antwoord , ik zal nadenken over je advies
 • Excuses als er vanuit hier vaak negatief wordt gedaan over bepaalde systemen maar de marketing laat het altijd veel mooier lijken dan de werkelijkheid is.
  Wij kiezen voor zoveel mogelijk vrijheid en daar hoort een "verplichte" verbinding met wifi (cloud) en een beperkt aanbod in apps niet bij.
  Daarbij hebben we enkele jaren geleden Linux "ontdekt". Het is een goed voorbeeld hoe een besturingssysteem en de daarbij behorende applicaties kunnen werken zonder meekijken door derden en zonder programma's die pas volledig kunnen werken na een maandelijks/jaarlijks bedrag te betalen of (bijna) alleen met een verbinding met wifi.

Beantwoord deze vraag