abonneren
Computer

oude spellen spelen op windows 10,hoe gaat dat?

tomb raider,the angel of darkness.

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Kijk eerst of je het spel "gewoon" kan spelen, waarschijnlijk zal Windows anders wel komen met de compatibiliteitsmodus.

  Als deze dingen niet werken, kun je proberen een oudere versie van Windows te emuleren d.m.v. een programma als Hyper-V, VirtualBox of VMWarePlayer.

  Kijk welke Windowsversie het spel nodig heeft, misschien heb je nog een oude licentie liggen. Als je die niet hebt, dan maakt dat niet heel veel uit, want meestal zijn het versies die toch al niet meer worden ondersteund, dus dan kan je best het illegale circuit bezoeken.

  NB: Als je besluit om Windows te emuleren in een virtuele machine zoals boven beschreven, controleer dan ook even of je processor virtualisatie ondersteund. Zoja, check dan in het BIOS/UEFI of dit ook is ingeschakeld.
 • Ik zou toch liever kiezen voor een aparte, oude (of antieke zoals je wilt) computer. Even een zoektochtje op marktplaats laat zien dat ze nog steeds te koop zijn.
  Meestal zal XP de oudere games nog wel willen spelen. Maar ga je verder terug, 98se, dan wordt het een ander verhaal daar je tegen andere instellingen (bv. geluid, drivers ed.) gaat aanlopen.

  Op http://www.game-debate.com/ kan je zoeken naar een gewenste game en checken of je 'm kan spelen.
 • Bij niet meer ondersteunde versies van Windows is het overigens niet aan te raden een internetverbinding op te zetten…

Beantwoord deze vraag