abonneren
Computer

Ondersteunen alle moederborden waterkoeling?

Ik wil graag een upgrade doen voor mijn pc maar vraag me af of alle moederborden waterkoeling ondersteunen. Het gaat om een socket 1151 moederbord.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Of alle moederboards waterkoeling ondersteunen? Ja, zolang de kast de ruimte heeft om het in te bouwen. Dus bij laptops wordt het een hele uitdaging…
  ;-} Kon het niet laten.
  Koelvloeistof heeft zelfs de voorkeur daar dit een betere koeling geeft. Lucht kan namelijk al warm zijn van zichzelf en daardoor een minder effect hebben. Denk maar aan de afgelopen dagen! Computers hebben het behoorlijk zwaar gehad. Vooral hier in de toren.
  Voor iedere CPU/GPU is trouwens wel een passende oplossing te vinden.


  Maar er zijn ook nadelen aan een watergekoeld systeem. Op de eerste plaats moet je heel goed weten waarmee je bezig bent. Een klein foutje (lek) kan je computer (grotendeels) in de nabije toekomst verpesten!
  Daarbij heb je doorgaans meer geluid (van de pomp). En vergis je niet in de kosten, die kunnen behoorlijk oplopen, afhankelijk van de onderdelen en hoe uitgebreid je het wil maken. Ook heeft het systeem geregeld onderhoud nodig en als je de computer (over afstand) wilt verplaatsen moet je het systeem laten leeg lopen.

Beantwoord deze vraag