abonneren
Computer

Mijn PC start niet volledig op. Alles lijkt te werken alleen gebeurt er niets. Weet iemand wat de oorzaak kan zijn?

Alle fans en LED's gaan binnen in m'n PC aan, er gebeurt echter verder niets. De monitoren registeren geen input en het toetsenbord en muis blijven ook uit (verlichting). Ik kon eerst nog na een paar keer resetten en met een beetje geluk in de BIOS of heel af en toe ineens ook gewoon in Windows komen. Nadat hij echter laatst weer uit was gegaan heb ik hem met geen mogelijkheid meer werkende kunnen krijgen. Ik heb ook al alles een keer los gekoppeld en weer terug gedaan maar het mocht niet baten. Ik weet niet of het door een van de onderdelen komt of dat het een software probleem is, ik weet alleen dat ik mijn computer niet meer aan kan krijgen. Heeft iemand hier ooit ervaring mee gehad? Of weet iemand misschien wat hiervan de oorzaak kan zijn zodat ik weet hoe ik het probleem kan aanpakken?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Het kan aan verschillende onderdelen liggen. Ik begin altijd de voeding te testen, gemakkelijkst gaat dat met aansluiten op een andere pc.

  Vervolgens kun je als je weet dat je een goede voeding hebt eens proberen op te starten met een zo kaal mogelijk moederbord met het liefst enkel die componenten (processor, geheugen, grafische kaart) waarvan je weet (ergens anders testen) dat ze goed zijn.
  • +
  • 0
  • -
  Neem even de tijd een lees het volgende eens door:
  https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/705492

  Trouwens, staan er gegevens op de harde schijf die absoluut bewaard moeten blijven?

Beantwoord deze vraag