abonneren
Computer

Met wat zou ik het best leren programmeren met C++ of BASIC?

ik ben 11 jaar dus liefst iets voor mijn leeftijd! ik zou heeeeeeeeel graag leren programmeren. liefst ook GRATIS!

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  http://www.pepermunt.net/leren-online/leren-programmeren.html

  Een paar websites en programma's om de principes van programmeren te leren, en te beginnen met het maken van programma's en games. Voor volwassenen én kinderen.
  • +
  • 0
  • -
  Programmeertalen is net zoiets als smaken: 't is maar net wat je lekker vindt en het een heeft andere toepassingen dan het ander.

  Dat gezegd hebbende: C++ is niet eenvoudig als je voor het eerst begint met programmeren. Er zijn de nodige freeware tools – C is een van de favorieten in de "open source community", maar n.m.m. voor een 11-jarige is begeleiding door een leraar toch wel nodig.
  C++ is vooral handig om nieuwe zelfstandige programma's te maken, ook op systeemniveau. Nogmaals, vergis je niet in de leercurve. Je moet namelijk niet alleen de taal leren, maar ook de omgeving waarin het programma moet werken (of dit nu windows of linux of … is).
  Ten overvloede: je hebt wellicht ook gehoord van Java. Tot op zekere hoogte is dit een C/C++ variant waar in hoge mate dezelfde bezwaren en voordelen voor gelden.

  Basic is ook een algemene programmeertaal, in de loop der jaren enigszins gekaapt door Microsoft. Voordeel daarvan is geweest dat de taal gestaag is uitgebreid met zaken als object-georienteerd en je kunt er ook zelfstandige programma's mee maken die geheel gecompileerd worden (als waren zij in C of C++ geschreven) met behulp van Visual Studio. Dat pakket is (helaas) alleen niet gratis.

  Microsoft heeft Basic ook geïntegreerd in haar veelgebruikte applicaties als Word, Excel en Access ("Visul Basic for Applications" = VBA). Al zo'n 20 jaar. Heb je op de PC de beschikking over MS Office, dan heb je ook die Basic variant. Voordeel daarvan is dat je met de macro-opneem-faciliteit zaken kunt doen op de 'gebruikelijke' manier in Word (enz.) en daarna kan bekijken in de macro wat voor soort code er volgt. Een makkelijke zelfstudie-variant.
  Omdat het in MS Office zit, zit het ook in gratis software als LibreOffice en OpenOffice. Installeren hoeft dus niets te kosten.
  Daarnaast gebruikt Microsoft een Basic-variant voor scripts in Windows waar vroeger de zgn. batch command files werden gebruikt.

  Al met al, Basic is n.m.m. een goede start. wil je meer, dan kun je altijd nog verder gaan met C / C++.

Beantwoord deze vraag