abonneren
Computer

Linux informatie in computer totaal?

Op mijn onder W-7 Pro steeds trager wordende laptop (voorzien met SSD) had ik opnieuw W-7 geïnstalleerd. Dit was heel snel totdat Windows aan de laatste updates begint. Daarna werd de laptop weer net zo traag als voor de nieuwe installatie. Nu heb ik aan de hand van de stappengids uit ComputerTotaal van einde vorig jaar Linux Mint geïnstalleerd en dir draait flitsend snel. Ik kan vrijwel alle programma's die ik nodig heb in de open-source van Linux vinden en gebruiken. De eigenlijke vraag is waarom ComputerTotaal zo weinig Linux informatie heeft. Vrijwel alles is gebaseerd op Windows. Nu ik ben overgestapt op Linux heeft ComputerTotaal nog weinig meerwaarde.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Daar heeft ieder computer-magazine last van. Het lijkt er soms op dat het een afspraak is tussen de verschillende aanbieders (MS en Apple) en magazines. Dit terwijl de groep Linux-aanhangers nog steeds groeiende is. Ook hier werken we grotendeels met Linux. Vooral Linux Mint mate is zeer geliefd.

  Laten ze eens een poll onder de lezers houden wie welk os gebruikt. Of wie meer over welk os zou willen weten. Dat lijkt me dan vrij duidelijk waar aandacht aan besteeds moet worden…

  En er is nog heel veel te leren over Linux. De site die ik geregeld bezoek ik https://sites.google.com/site/ilovemyrpi/07—onder-andere/05—linux. Het gaat grotendeels over een raspberry pi maar dat kan je overslaan.
  Linux is allang niet meer voor techneuten! Die tijd hebben we gehad. Nu is er Linux Mint mate, een Linux-os die iedereen gelijk na installatie kan gebruiken.

  Van mij mogen de magazines iedere keer dat ze uitkomen een behoorlijk artikel over Linux aanbieden. Want wees nou eerlijk, er komen wel artikelen over Apple terwijl de meerderheid Android gebruikt.
  • +
  • 0
  • -
  Natuurlijk maken we daar geen afspraken over, zoals Kasander hieronder suggereert.

  Ik zou ook graag meer aandacht willen besteden aan Linux. Probleem is meer dat er bijzonder weinig Linux gebruikers zijn, en in de website statistieken zien we daar ook geen groei in terug. We behandelen het onderwerp natuurlijk wel regelmatig, en wanneer we merken dat de artikels erover beter gelezen worden doen we het ook vaker.

Beantwoord deze vraag