abonneren
Computer

Kan ik mijn SSD op mijn HDD tapen?

Hoi, ik wil graag een SSD in mijn pc installeren. Maar in mijn kast is een ruimte meer voor een 3.5 to 2.5 bracket. Nou vroeg ik me dus af: kan ik dan mijn SSD om mijn HDD tapen? Of is dat schadelijk?

2 antwoorden
  • +
  • 1
  • -
  Op de eerste plaats de complimenten voor het creatieve idee. Maar helaas moet ik je het afraden. De temperatuur van een harddisk kan behoorlijk oplopen, vooral bij intensief gebruik. En die schijf moet natuurlijk wel zijn warmte kwijt. Als je dat niet toelaat, door bijvoorbeeld de ene schijf aan de andere te tapen, heb je kans dat beide schijven veel te heet worden. Nou kunnen schijven temperaturen aan tot een graad of 70 maar het verkort wel de levensduur en er is een grotere kans op schade (vastlopers) waardoor je data-verlies kan krijgen.

  Wat dan wel?!

  Als je even de moeite neemt om op
  https://tinyurl.com/CTHDDbeh
  te kijken zie je daar behuizingen voor harde schijven staan. De snelheid zal iets(!) langzamer zijn als een ingebouwde schijf maar daar zal je in de praktijk weinig van merken. Als je dan kiest voor een behuizing die alleen aan gaat als je computer aan gaat kan je ‘m gewoon laten zitten.
 • @Kasander1 dat is nog wel een optie. Maar nou heb ik ook nog een dvd speler in mijn pc zitten (die niet is aangesloten en niet werkt) kan ik hem daar dan wel op tapen. Of is dat schadelijke voor de SSD?

  Bedankt nog voor het reageren!

Beantwoord deze vraag