Computer

DHCP server wordt niet gevonden. Krijg vreemd IP (169.xx.xx.x.) en geen internet. ???

Desktop computer met Win 10. Niewste update driver. spontaan ontstaan.

4 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Dit is geen "vreemd" (196.254.x.x) ip adres, maar een adres dat windows zelf toekent als het geen DHCP server vindt. Probeer anders een statisch adres in te stellen,… waarom je pc geen hdcp server vindt weet ik ook zo niet te vertellen,….andere pc's in je netwerk vinden wel de dhcp??(is router meestal)..als je naar een andere pc in je netwerk gaat en deze heeft dus wel internet dan kan je het ipadres zelf instellen. Type bij een andere pc die wel op internet kan in: > uitvoeren > cmd > ipconfig. Stel dit adres in bij de pc die niet op ineternet komt in,..LETOP het laaste oktet mag niet gelijk zijn!! bv op pc die werkt staat 192.168.133 dan zet je op de niet werkende pc 192.168.1.200 masker meestal 255.255.255.0 en gateway op 192.168.1.1 en ook de dns servers 192.168.1.1….dit is dus een voorbeeld he?
 • @freddycima Ik heb een vast ip ingesteld ook in de router. De melding blijft önbekend netwerk"geen internet toegang. H.g. Ronald
 • @freddycima Wat opvalt is dat op de desktop ( met het probleem dus) geen default gateway ingevuld staat na ipconfig. Dit is wel zo bij deze laptop.
  • +
  • 0
  • -
  ga naar start
  configuratiescherm
  Netwerk en internet
  Netwerkcentrum
  ga met de cursor op draadloze netwerkverbinding staan (click hierop)
  ga naar eigenschappen
  Bekijk de eigenschappen in internet protocol versie 4 (TCP/IPv4)
  plaats hier een punt in Automatisch een ip adres laten toewijzen
  ook bij DNS serveradres
  kijk nu of het goed is.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord