abonneren
Beveiliging & Privacy

Volledig overstappen van Outlook-mail (Hotmail) naar Protonmail. ?

Ik wil volledig af van mijn Outlook mailaccount, dat ik al meer dan 20 jaar gebruik. Ik wil al mijn oude data verplaatsen naar Protonmail. Maar ik wil ook dat mijn toekomstige mail van Outlook automatisch terecht komt in mijn nieuwe Protonmailbox. Hoe kan ik zorgen dat deze overstap soepel verloopt, en ook dat ik in de toekomst mijn oude mailberichten van outlook blijf ontvangen, zonder dat dit bij Microsoft terecht komt. Iemand tips of een volledig stappenplan hoe ik dit het beste aanpak?

4 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Je spreek jezelf enorm tegen. Je wilt volledig van een Oulook-account af maar je wilt wel toekomstige mailjes daarvan blijven ontvangen.
  Om kort te gaan, Oulook is van Microsoft dus die connectie blijft bestaan zolang je het Outlook-account niet volledig(!) opzegt.

  Je keus voor Protonmail kan ik alleen toejuichen. Maar om Protonmail zo schoon mogelijk te houden moet je daar geen verwijzingen in gaan zetten naar outlook maar even hier kijken:
  https://tinyurl.com/CT260920w

  Voor het overgaan met alles er op en er aan kijk je hier:
  https://tinyurl.com/CT260920d
 • Je kan Outlook natuurlijk wel automatisch laten antwoorden dat je over bent gegaan op een nieuw adres. Daarin zet je dat je bent over gegaan op een nieuw adres en dat het oude binnen 6 maanden verwijderd zal worden en dat de mail naar het Outlook-account minimaal gelezen wordt.
  • +
  • 0
  • -
  Hallo,

  Dank voor je bericht.
  Ik zit te zoeken naar een overgang waarin ik mijn oude berichten niet misloop, maar dan toch ook zoek naar privacy, dat bent natuurlijk tegenstrijdigheden met zich mee.
  De laatste tip die je geeft is misschien de beste oplossing.
  Maar het blijft toch even een gedoe’tje om zeker te weten dat je geen berichten misloopt in de toekomst….
  Fingers crossed!
 • Bij het gebruik van een afwezigheidsassistent kan je nog steeds de mail checken. Ondertussen weet de zender wel dat je over gaat naar een nieuw adres.
  Vergeet alleen niet het nieuwe adres te vermelden en de limiet waarna het oude account wordt verwijderd.

Beantwoord deze vraag