abonneren
Beveiliging & Privacy

Betreffende anti-virus?

Hoe langer (jaren) ik computers gebruik, hoe verwarrender het wordt! Bijv. anti-virus Heb je deze echt nodig? Ook als je Windows 10 Pro gebruikt? En, hoe zit het met Windows Defender?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Het hangt vooral af van je gebruik van de computer: als je veel data van buiten haalt dan is het nuttig dat te controleren, doe je dat niet dan is een virus scanner onnodig.

  Een beetje browsen op normale sites is praktisch ongevaarlijk al kan er b.v. door advertenties iets mee sluipen, vaak is deze software zo nieuw dat ook een virusscanner je niet beschermt: een recente systeem back-up wel!

  Downloaden van bestanden is link: daar wordt het meest in geknoeid en een scan met Virustotal.com of draaien in een virtuele machine is handig.

  Windows Defender staat niet bekend als een allesomvattende scanner (Virustotal.com is dat misschien wel) maar schijnt wel aardig op de hoogte te zijn van de meest recente malware, dus zou je kunnen gebruiken als gratis alternatief voor meer uitgebreide betaalde scanners.

  Al met al kun je denk ik stellen dat hoe risicovoller je computer gebruik is (lees: hoe meer data je van buiten haalt en hoe minder bekend de bron is) hoe zinvoller een scanner wordt. Zorg in ieder geval voor een systeem brede back-up: dan ben je in minuten weer draaiende wat er ook gebeurd is!
  • +
  • 0
  • -
  Kijk ook even het volgende artikel door:
  https://computertotaal.nl/artikelen/pc/zo-maak-je-windows-extra-veilig/

Beantwoord deze vraag