abonneren
Besturingssystemen

Vraag is simpel, het antwoord waarschijnlijk niet zo?

Eén simpele vraag: Is het mogelijk om Windows 10 net zo "licht" te maken, qua MB/GB, als Windows 7? In W10 zit zoveel " troep" die ik niet ga/wil gebruiken en het heel graag van mijn PC's wil verwijderen. Vraag is simpel, het antwoord waarschijnlijk niet zo.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Verlang je soms ook terug naar de tijd dat je Windows kon terugbrengen tot onder de 50Mb en er nog steeds behoorlijk mee kon werken?! Maar die tijd ligt HEEL ver achter ons. Helaas heeft Microsoft een monster geschapen dat voor de meeste gebruikers veel te groot en log is. 75% Is eigenlijk helemaal niet nodig maar omdat ze willen dat iedereen er mee moet kunnen werken ben je verplicht om al de Gb’s netjes te slikken. En daar is niets aan te doen. Je kan een paar honderd Mb’s laten verdwijnen maar meer ook niet. Helaas maar zo is en blijft het.

  Als je software wilt verwijderen, doe dat dan met Revo. Deze kan ook, in tegenstelling tot Windows, ook de achtergebleven rommel opruimen;
  https://www.seniorweb.nl/software/revo-uninstaller-downloaden

  Als je een laptop hebt kan je denken aan een nano USB-stick die je altijd laat zitten en je "Mijn documenten" daar heen laat door verwijzen.
  bij een vaste computer kan je denken aan een externe harddisk.

  https://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/map-documenten-naar-andere-schijf/
  • +
  • 0
  • -
  Ten huize van: W7 23Gb op harde schijf, W10 18Gb op harde schijf.
  W10: Instellingen: Apps- bij Opstarten en Offlinekaarten kan je al heel wat uitschakelen. Net zoals bij Privacy en Gaming.

  In het register: sowieso aanwezig :facebook, ebay, spotify, amazon, skype,..

Beantwoord deze vraag