Besturingssystemen

Opstartproces duurt lang, programma wat hangt??

Onlangs kreeg ik het bericht dat Adobe Reader was geüpdate. Prima natuurlijk maar toen ik mijn pc met Windows 8.1 herstartte, duurde het opstarten heel lang. Althans: ik kon gewoon snel inloggen met gebruikersnaam, maar niet alle icoontjes bij mijn klok werden zoals altijd snel geladen en mijn bureaublad van een paar weken terug zag ik opeens... Als ik naar configuratiescherm wil, hangt hij.. Na enkele minuten vraagt Windows om een proces af te breken omdat het niet reageert. Welk proces dit is weet ik niet want wordt niet gezegd. Na dit 2x gedaan te hebben, worden de icoontjes rondom mijn klok wel gewoon geladen en kan ik verder zonder problemen. Ook zijn mijn documenten gewoon toegankelijk, gelukkig! Maar wat kan dit zijn en hoe te verhelpen? Er is helaas geen herstelpunt van voor dit probleem.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Misschien hier even lezen. https://computertotaal.nl/artikelen/pc/opstartprogrammas-wijzigen-in-windows-10/
  • +
  • 0
  • -
  Bedankt voor de tip. Maar hier heb ik al gekeken; er worden geen gekke programma's geladen en het is me niet duidelijk waardoor het systeem even hangt…

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord