abonneren
Besturingssystemen

Hoe breng ik mijn laptop terug naar OEM-versie?

Heb nu niet goed werkende windows 10 en wil terug naar originele versie windows 8.1.

5 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  In de Instellingen van Windows 10 kun je naar Bijwerken en Beveiliging –> Systeemherstel –> kijk of hier nog iets is te vinden van teruggaan naar 8.1.

  Als dit niet werkt, probeer dan of er tijdens het opstarten van je laptop iets komt met systeemherstel of recovery (meestal naast de optie om je BIOS in te duiken (Esc, F2, F10, etc…) en probeer dat.

  Als dat ook niet werkt, kijk dan of er onder op je laptop een sticker zit met een Windowslicentie. Herinstalleer Windows 8.1 met de Media Creation Tool (https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows8) en klik op Hulpprogramma nu downloaden. Na de installatie moet je waarschijnlijk wel ff met de Microsoft helpdesk bellen om je systeem weer te activeren.
 • Je weet toch dat een versie van 7 of 8 lang niet altijd op deze manier geïnstalleerd kan worden? Veel merken (vooral van laptops) maken gebruik van een eigen aangepaste versie. Ik ben dit al meerdere keren tegen gekomen. Erg frustrerend kan ik je zeggen!!
 • O ja das waar. Dat was ik even vergeten. In dat geval moet er contact worden opgenomen met de fabrikant.
 • Is al goed. Ben zelf al enkele malen tegen die muur aangelopen. En veel medewerking van fabrikanten hoef je niet te verwachten. Vooral bij wat oudere hardware gaan ze moeilijk doen.
  De keus die je dan hebt is kopen (vies woord), op de illegale toer gaan (= Russich roulette spelen) of Linux (..!..).
 • Kopen zou ik pas doen als niks anders meer werkt, idd een vies woord. Jammer dat zo weinig mensen Linux willen proberen… Mocht het illegale circuit worden aangesproken, dan is het toch jammer dat bronnen als TPB steeds verder worden afgesloten, maar met iets als een Windows Loader kom ja vaak een heel eind.

Beantwoord deze vraag