abonneren
Besturingssystemen

Harde schijf op 100%?

Acer laptop met Windows 10 Education geeft aan dat de harddisc 100% wordt belast. Tips als optimaliseren uit zetten en superfetch uitschakelen helpt niet. Hoe kom er achter waar het probleem vandaan komt?

8 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Ik heb zelf ook ooit zo'n probleem gehad met een laptop die ik had geüpgraded van W7 naar 10. Heb het toen opgelost door de HDD te vervangen door een SSD, maar ik kan me voorstellen dat je graag een goedkopere oplossing ziet. Misschien help een schone installatie van Windows.
 • Er zit een SSD in. Alles geeft aan dat er minimaal gebruik wordt gemaakt van de schijf maar toch blijft die op 100% hangen! Het gaat trouwens om een verse factory reset.

  Helaas wil de gebruiker geen Linux. En met Windows ben ik niet handig (meer).

  Is het trouwens mogelijk om d.m.v. https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10ISO de educationversie opnieuw op te zetten?
 • Vreemd…

  En ja, je kan met het hulpprogramma een ISO downloaden waarin alle Windows 10-edities zitten verwerkt. Het is zelfs mogelijk om de 32 en 64 bit edities in 1 ISO te hebben. Je hebt ook meteen de laatste grote updates erbij, dus dat is mooi meegenomen.

  Als je die vervolgens op een USB-stickje zet met een programma als Rufus (https:///rrufus.akeo.ie/) of 'm op een DVD brand, dan kun je de gewenste versie installeren.
 • Ik gebruik trouwens gewoon Schijven (Linux) wat prima werkt voor van alles (behalve grotere problemen) met schijven maar dat terzijde.

  In het weekend ga ik het proberen en laat hier het resultaat weten.
 • Ik zit hier nu met een behoorlijk donker wolkje (en de nodige bliksem) boven mij naast de vervloekte laptop. Hij weigert om op te starten vanaf een stick! Daarbij kan ik windows niet opnieuw opstarten (na een factory reset) daar er een studenten-inlog van hotmail/outlook gebruikt moet worden. En die weet de eigenaar dus niet! (Ja, alles is wel 100% legaal).
 • De maildiensten van Microsoft hebben toch ook een optie om een vergeten wachtwoord te herstellen?

  Heeft de laptop een CD-/DVD-/Blueray-station? Dan kun je ook proberen om W10 te installeren vanaf een DVD. Vgm heeft Linux daar ook wel z'n tooltjes voor, dus dat moet geen probleem zijn. Trouwens, Windows 10 heeft toch ook een hersteloptie in de instellingen? Of is dat wat je met factory reset bedoelde?
 • > Geschreven met rode wangetjes en uit eerlijkheid<
  Ik had de optie niet gezien waarmee je een lokaal account kan aanmaken.

  Na wederom een verse install is de activiteit teruggelopen naar een gemiddelde van 50%. Nog teveel als je niets doet maar het blijft Windows, heh?! Altijd stiekem bezig met 'iets'!.

  Hij doet het dus geef ik de laptop snel terug.
  Het is altijd weer prettig om alleen onder Linux te werken. Daar bepaal je tenminste zelf wat je computer wel en niet doet.

  Bedankt voor de support.
 • Tja… Microsoft wil graag dat we allemaal overgaan op Microsoftaccounts, maar ze moeten toch lokale accounts aanbieden, dus wat doen ze: dan maar een klein knopje in een hoekje, en als je erop klikt, smeken ze je nogmaals een Microsoftaccount te gebruiken, en moet je dus weer in dat hoekje klikken… Uitgekookt hoor, die lui…

Beantwoord deze vraag