abonneren
Besturingssystemen

chrome os op usb stick ?

Het stappenplan gevolgd: 7 zip levert een image op met als extensie bin. Win32 disk imager kan deze niet vinden. Hoe los ik dit op?

10 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Nadat je de 7Zip hebt uitgepakt zet je het BIN-bestand op een makkelijk terug te vinden plek zodat je weet waar die staat. Bijvoorbeeld onder Download.

  Als je Win32 disk die plek letterlijk aanwijst en die vind nog steeds niets zou ik een ander programma gaan gebruiken. Rufus of zo.
 • Bedankt kasander1
  Het is bekend waar de image staat, echter win32 wil .img hebben en de output van 7zip is blijkbaar bin.
  Is het noodzakelijk via USB-stick te werken? Ik heb een externe schijf die ik zou willen gebruiken.
  Ik ga ook naar Rufus kijken.
 • Oei, een externe schijf gebruiken. Ik heb al heel wat trucs gebruikt in de tijd om computers te booten maar moet ook toegeven dat ik dat nooit geprobeerd heb!

  Kan je vertellen van welke site je de IMG (of eigenlijk de &7ip) hebt gedownload? Dan gooi ik 'm hier even door win32 heen om te kijken wat er gebeurd.
  • +
  • 0
  • -
  Dit is de site
  https://chromium.arnoldthebat.co.uk/?dir=special%2F&order=modified&sort=desc
  Als je deze uitpakt met 7 zip krijg je een .bin file i.p.v. een .img file.
  Als het niet gaat met een externe schijf via usb3 aangesloten kan ik evt een grote usb stick kopen.
  Ik ben benieuwd!
 • Op de eerste plaats bedankt dat je met ons mee gaat. Er zijn hier helaas teveel personen die het gelijk af laten weten als een antwoord ze niet bevalt of als het te "moeilijk" wordt..
  Juist voor mensen zoals jij doen we hier ons best.

  Maar tot zover de complimenten.

  Het heeft wat tijd gekost maar de (mogelijke) oplossing is gevonden! Soms liggen antwoorden vlak voor je neus, alleen zie je het niet! ('Je' is hier uiteraard NIET persoonlijk!!!)

  Als je Win32 start en je zit in het scherm waar je het archief moet aanwijzen zie je rechts onderin het venster "Disk Images (@.img @.IMG)". Als je daar op klikt zie je "*.*" verschijnen. Klik daar op en je kan ineens de BIN-file kiezen.

  Je mag er inderdaad een behoorlijke USB-stick voor nemen maar je kan eerst de externe drive proberen.
 • @Kasander1 Natuurlijk ga ik met je mee.
  Bedankt voor de (mogelijke) oplossing. Ik ga het direct proberen.
  Blijkbaar overheen gekeken.
  Ik ga het ook nog proberen op een SD-kaartje, die is groot genoeg.
  Ik hoop dat de Ockel mini PC waarop ik Chromium wil zetten van daar af kan booten.
 • Hopelijk ondersteund de laptop het opstarten vanaf een SD. Oudere typen hebben daar namelijk wat moeite mee. Maar het is wel creatief gevonden.
 • @Kasander1 Daar ben ik weer.
  Uitputtend geprobeerd met 7zip en win32. Het .bin bestand kan hij weliswaar lezen, maar het levert geen "installable" image op.
  Daarna heb ik geprobeerd de gebruikersomgeving van cloudready (neverware), ook op chromium os gebaseerd. Dat levert wel een bootable usb stick op. Ogenschijnlljk wordt dit image wel geïnstalleerd doch als ik daarna boot blijft windows 10 opkomen. Dus de chromium omgeving is niet geinstalleerd.
  SD kaart of externe schijf lukken ook niet.
  De Ockel mini PC draait wel op windows10 heeft 2 GB Intern en een SSD van 32GB, dus chromium zou wel moeten kunnen draaien.
  Dus nu weet ik het even niet meer.
 • Er is hier te weinig tijd deze week om zaken uitgebreid te testen dus een kant-en-klare oplossing laat op zich wachten.

  Maar waarom eigenlijk een OS als Chromium? Dan ben je grotendeels afhankelijk van internet. Waarom niet een simpele OS als Linux Mint mate? Draait op vrijwel iedere computer, is laagdrempelig en heeft zo'n beetje alles aan boord.

  Trouwens, complimenten voor je koppigheid. De meesten zouden het al hebben opgegeven.
 • @Kasander1
  Bedankt voor je reactie.
  Ik heb veel tijd (84 jaar) en ben nogal nieuwsgierig uitgevallen. Bovendien heb ik al meerdere malen met Linux gestoeid.
  Ik blijf het nog heel even proberen.
  Gegroet

Beantwoord deze vraag