Apps & Software

Zal ik Sitecom Cloud Security aanschaffen?

Ik heb een router Sitecom en daar bevind zich ook een beveiligingsabonnement in. Deze dus: Sitecom Cloud Security Is het ook verstandig om deze er ook bij te nemen, buiten mijn gewone beveilliging om. Of geeft dit conflicten in het systeem.(computer).

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Ikzelf zie het als een positieve stap van Sitecom. temeer daar alles via de router gaat.
  Cloudaanbinding wil normaal zeggen: realtime results.
  Wat je kan bedenken is dat dit nieuwe systeem een deel van de bandbreedte gebruikt, wat bij een snelle verbinding niet of nauwelijks meeweegt.
  Dus wees positief en doe er ervaring mee op, je kan het ook weer deaktiveren, nietwaar.
  Meer info: http://www.sitecomcloudsecurity.com/faq.aspx?language=nl-nl
  Ingebouwde anti-virus
  In samenwerking met Surfright, het bedrijf achter het anti-malware pakket Hitman Pro, integreren de nieuwe topmodellen van de Sitecom X-serie on-the-fly controle van het netwerkverkeer op poort 80, ofwel de standaardpoort voor het http-protocol. Wanneer je een url intoetst, wordt deze eerst gecontroleerd op de cloud servers van Surfright. Worden geen onregelmatigheden geconstateerd, dan merk je er niets van en surf je direct door naar je bestemming. Is het adres echter verdacht, dan krijg je een waarschuwing te zien. Die biedt je de mogelijkheid terug te gaan naar de pagina waar je vandaan komt, of alsnog het verdachte adres te bezoeken. Deze functie noemt Sitecom 'Cloud Security'. Ook downloads worden gecontroleerd: een gedeelte van het te downloaden bestand wordt geanalyseerd, waarna een zogenaamde hash wordt gegenereerd die ter controle naar de 'cloud security' wordt gestuurd.
  Routers, voorzien van Sitecom Cloud Security zijn te herkennen aan dit logo:

  Sitecom geeft nadrukkelijk aan dat je de nieuwe dienst moet zien als een aanvulling op andere vormen van bescherming - een extra beveilingingslaag rondom het gehele thuisnetwerk. Na activatie zijn de eerste zes maanden gebruik gratis, verlenging kost daarna 9,99 euro voor een half jaar of 14,99 euro voor een heel jaar - een redelijk bedrag in vergelijking met de prijzen van het doorsnee anti-viruspakket, maar daar is het dan ook een aanvulling op.
  Bron: http://nl.hardware.info/reviews/2042/3/sitecom-routers-met-cloud-security-ingebouwde-anti-virus

Beantwoord deze vraag