Apps & Software

Wordt (bijna) alles automatisch vertald in Google?

Het valt mij steeds meer op dat er vreselijk slecht vertaalde stukken tekst opduiken op internet. Voor de meeste personen zal het niet eens opvallen. Maar als je (computer-)technische stukken moet door nemen wordt het een stuk lastiger daar veel "computer-woorden" helemaal geen Nederlandse vertaling (hoeven te) kennen! Worden die stukken automatisch vertaald en zo ja, hoe is het uit te schakelen?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Bing uitschakelen.
  of.
  Waarschijnlijk heb je Google Translate wel in IE ingesteld als "Standaard Vertaal Accelerator".
  Om dit te checken klik je ergens met rechter muisknop op de pagina, "Alle Accelerators"->"Accelerators Beheren" en dan, indien mijn thesis klopt, een eventueel Google Translate add-on / accelerator uitschakelen of terugzetten op Bing.

  Anders:
  Indien je google als standaard Zoekaccelerator hebt ingesteld, zou het kunnen dat zoeken via de adresbalk, resulteert in automatisch via Google-vertaalde content, omdat je bijvoorbeeld ooit per ongeluk op "Altijd vertalen" o.i.d. hebt geklikt, dit kun je ongedaan maken door de zoekaccelerator te verwijderen, en dan je cookies. IE herstarten en opnieuw toevoegen. Wellicht krijg je dan gewoon weer de vraag om te vertalen, i.p.v. dat hij dat standaard doet.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord