abonneren
Apps & Software

Windows 10 upgrade in Virtual Box, licentie sleutels?

Ik heb mijn Windows 7 machine in Virtual Box versie 5.0.20 van een upgrade voorzien om zodoende de gratis update voor de betreffende licentie veilig te stellen. In eerste instantie werd de upgrade tegen gehouden wegens een niet compatibele video driver. Echter de upgrade via de iso-versie van Windows 10 lukte wel. Na de upgrade moest ik nog wel het extension pack opnieuw installeren. Als ik nu naar de licentiesleutels kijk, dan zie ik dat Internet Explorer nog de sleutel heeft van de Windows 7 licentie. Maar Windows 10 heeft de sleutel gekregen van de Windows waarop Virtual Box draait. Nu snap ik er niet veel meer van, vooral ook omdat bij de upgrade van Windows 8 van de laptop deze niet de BIOS- of de ASUS-sleutel kreeg maar een compleet andere sleutel. Kan iemand uitleggen hoe het zit / werkt?

1 antwoord
    • +
    • 0
    • -
    Het enige wat ik kan zeggen is dat Windows bij de "upgrade" een eigen, nieuwe product key krijgt die helemaal niets te maken heeft met BIOS- of de ASUS-sleutel.

    Je probeert toch niet dezelfde Windows-versie in VM een "upgrade" te geven die ook op de computer staat? Want dat gaat natuurlijk verkeerd!

Beantwoord deze vraag